Latvijas labsajūtas nozares apskats

VESELĪBAS UN MEDICĪNAS TŪRISMA IESPĒJAS LATVIJĀ

Veselības tūrisms ir strauji augoša Latvijas tūrisma nozare, un tai ir ļoti augsts eksporta potenciāls. Gadu no gada pieaug ārvalstu pacientu skaits, kuri ierodas Latvijā, lai izmantotu medicīnas iestāžu sniegtos pakalpojumus. Īpaši daudz ir pacientu no NVS, Skandināvijas un Rietumeiropas.

Šī tendence ir attīstījusies vairāku iemeslu dēļ:

  • Augsti kvalificēti medicīnas speciālisti, kuri runā vismaz divās svešvalodās;
  • Moderna diagnostika un mūsdienīgas medicīnas iestādes;
  • Specifiski medicīniskie pakalpojumi, kuri Baltijas valstīs ir pieejami tikai Latvijā;
  • Pieejamas cenas;
  • Daudzveidīga kultūra un vēsturiskais mantojums;
  • Mērens klimats bez straujām temperatūras svārstībām, kas ir svarīgs faktors atveseļošanās period.

Ārvalstu pacienti Latvijā var saņemt visdažādākos medicīniskos pakalpojumus, tostarp:

  • Diagnostika un ārstēšana;
  • Zobu ārstēšana;
  • Kosmētiskā, plastiskā un rekonstruktīvā ķirurģija;
  • Vēža diagnostika un ārstēšana;
  • Oftalmoloģija;
  • Traumatoloģija un ortopēdija;
  • Auglība un reproduktīvā veselība;
  • Fleboloģija;
  • Svara kontrole un aptaukošanās ārstēšana;
  • Rehabilitācija;
  • Spa un veselības centri.

PRODUKTI LABSAJŪTAI

Lai arī Latvija nav pazīstama globālajā tirgū kā svarīga piedevu un ķermeņa kopšanas līdzekļu ražotāja, Latvijas neskartā daba ar tās ziedu, garšaugu, ogu u.c. dabas produktu daudzveidību ir iedvesmojusi virkni Latvijas uzņēmēju radīt inovatīvus produktus, kuriem raksturīga kvalitāte un unikalitāte.

Zinātniekiem un ārstiem aktīvi sadarbojoties, tiek izstrādāti dažādi uztura bagātinātāji. Spilgts piemērs ir Latvijas kardiologu iesaistīšanās augstas kvalitātes produkta izstrādē no melnās šokolādes.

Gadsimtiem senas receptes, kurās izmanto, piemēram, pelnus, sāli un sodu, tiek aktualizētas un piemērotas jaunu produktu radīšanā, papildinot tās ar jaunatklātām, augstas kvalitātes vietējām izejvielām, kādas ir:

  • Dzintars;
  • Augi;
  • Koksnes produkti;
  • Dārzeņi;
  • Ogas;
  • Sēnes;
  • Govs un kazas piens;
  • Biškopības produkti.