Pārlekt uz galveno saturu

Zaļajā režīmā veiksmīgi noslēgusies izstāde "Riga Food 2021"

Septembrī Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā zaļajā režīmā norisinājās Baltijas nozīmīgākā pārtikas industrijas izstāde "Riga Food 2021", kas demonstrēja strauju pārtikas nozares attīstību, piedāvājot jaunus, inovatīvus produktus un efektīvas tehnoloģijas.

Kaut arī izstādes organizēšana zaļajā režīmā radīja virkni izaicinājumu un ierobežojumu, kas saistīti ar ārvalstu dalībnieku iebraukšanu, robežu šķērsošanu un pakalpojumu saņemšanu, tomēr notikums pulcēja starptautisku publiku.

"Riga Food 2021" savas preces un pakalpojumus prezentēja 300 uzņēmumu no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Austrijas, Moldovas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Spānijas, Ukrainas, kopumā no 15 valstīm.

Izstādē "Riga Food 2021" apmeklētāji varēja paviesoties 6 valstu - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Itālijas, Spānijas un Ukrainas - nacionālajos kopstendos. Lielu interesi piesaistīja itāļu, moldāvu, spāņu un ukraiņu vīni, kas šogad izstādē bija plaši pārstāvēti.

Trīs dienu laikā izstādi apmeklēja 14720 interesentu, no kuriem 10% bija ārvalstu apmeklētāji. Reģistrētie profesionālie apmeklētāji bija ieradušies no 20 valstīm. Plaši tika pārstāvēti veikalu tīkli no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

"Priecē, ka izstāde zaļajā režīmā ļāva brīvi komunicēt, atklāt jaunas garšas un veidot veiksmīgu sadarbību. Gan dalībnieki, gan apmeklētāji atzinīgi novērtēja, ka atkal varēja pilnvērtīgi bez maskām izbaudīt izstādi, kā tas bija pirms pandēmijas. Esam gandarīti par lielu pārtikas nozares profesionāļu interesi. Jau atkal pārliecinājāmies par latviešu izdomu, radošumu un biznesa intuīciju - pašmāju uzņēmumi prezentēja jaunus, inovatīvus un konkurētspējīgus produktus un pakalpojumus, kas raisīja lielu rezonansi arī medijos," stāsta "Riga Food" vadītājs Rolands Nežborts.

"Riga Food 2021" atklāšanas ceremonijā piedalījās Zemkopības ministra padomnieks Edvards Ratnieks, Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājas vietniece Antoņina Ņenaševa, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 valdes priekšsēdētājs Viesturs Tīle un "Riga Food" vadītājs Rolands Nežborts. Tāpat atklāšanas ceremoniju pagodināja Moldovas, Ukrainas, Itālijas un citu vēstniecību vēstnieki un diplomāti.

Pēc atklāšanas tika apbalvoti izcilas kvalitātes pārtikas produktu - piena, iepakojuma, medus - konkursu uzvarētāji, kas savā īpašumā ieguva "Riga Food" zelta, sudraba un bronzas medaļas.

Latvijas ražotāji vienkopus

Šogad Latvijas nacionālajā kopstendā darbojās un savus jaunākos produktus piedāvāja gaļas nams "Ādaži", gaļas pārstrādes uzņēmums "Nākotne", lielākais kartupeļu cietes ražotājs Baltijā - "Aloja Starkelsen", garšvielu ražotājs "Valežs", "Jaunpils pienotava", sukāžu un citu gardumu ražotājs "Rāmkalni Nordeco". Savukārt ar plašo Latvijas maizes un konditorejas ražotāju piedāvājumu iepazīstināja Latvijas Maiznieku biedrības biedri - "Dona", "Lāči", N. Bomja maizes ceptuve "Lielezers", "Hanzas maiznīca", "Saldus maiznieks", LPB AS "Priekules maiznīca", SIA "Puratos Latvia" ("Pūres" produkti) un "Orkla Group" uzņēmums "Lanordija".

Jau otro gadu pēc kārtas ar Latvijas zivrūpnieku produkciju vienkopus varēja iepazīties Zivrūpniecības nozares kopstendā, kurā savu produkciju prezentēja holdinga grupas "Gamma- A" uzņēmums "Līcis- 93", "Karavela" ar zīmolu "Kaija", "Verģi" un "Sudrablīnis", kas prezentēja jauno gatavo maltīšu zīmolu "Express Gourmet". Iepazīt zivju produkcijas bagātību izstādē bija ieradušies arī dietologi - Lolita Neimane, Andris Brēmanis un Atis Tupiņš, kuri atzina, ka Latvijas tirgū pienācīgi netiek novērtētas mazās brētliņas.

Pārtikas inovācijas

Jau tradicionāli īpaša uzmanība "Riga Food" tika pievērsta inovācijām pārtikas nozarē. Ekspozīcijā "Inovācija pārtikai" izstādes apmeklētāji varēja pirmie uzzināt un nodegustēt produktus, kuri vēl nav veikalu plauktos, piedalīties receptūru izstrādē, degustēt un izteikt savas domas par jauna produkta vēlamajām garšām un iepakojumu.

Piemēram, Liepājas Universitātes 2. kursa students Jānis Dunkers un studente Anete Zauka izstādē prezentēja inovatīvu augļu un dārzeņu žāvētāju un satika savu pirmo potenciālo pircēju. Interesenti varēja degustēt "Furious Foods" vegānisko burgeru ar liellopu garšu un vegānisko majonēzi, "Mītavas čiekurs" našķi imunitātei - čiekuru šokolādes, atspirdzinošu dzērienu "Ingvertonic", "OBDO" bezalkohola džinu un daudz citu interesantu produktu

Virtuves sarunas un populārāko alus šķirņu degustācijas "Riga Food" viesistabā

Divas dienas "Riga Food" viesistabā saimniekoja "Pavāru klubs" - atvērtā tipa virtuvē un omulīgi iekārtotā viesistabā darbojās Latvijā zināmi pavāri, pārtikas nozares speciālisti un uzņēmēji. Viesistabā varēja ne tikai piedalīties sarunās un smelties iedvesmu no personību veiksmes stāstiem, bet arī baudīt jaunas garšas un iegūt gardu ēdienu receptes. Viesistabā viesojās "Pavāru kluba" prezidente Svetlana Riškova, siernīcas "Soira" īpašniece Inga Āriņa-Vilne, strausu fermas "Nornieki" īpašnieks Pēteris Gobzemis, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas šefpavārs Jēkabs Naumovs, "Baltic Chefs" projekta autors Artūrs Arnicāns, pavāršova "La Dolce Vita" vadītājs Roberto Meloni u. c.

Savukārt izstādes trešajā dienā stafeti pārņēma Latvijas bārmeņu federācijas prezidents Raitis Akerblūms un viesistaba pārtapa par World Beer Lounge, kurā "Riga Food" apmeklētāji varēja baudīt vairāk nekā 25 pasaulē populārākās alus šķirnes.

Nākamā starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde "Riga Food 2022" notiks trīs dienas - 2022.gadā no 8. līdz 10.septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, Rīgā.

"Riga Food" rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju, Agroresursu un ekonomikas institūtu, Latvijas Tehnoloģisko centru, "EEN Latvija", Pavāru klubu, "Diplomatic Economic Club Latvia".

Sekojiet līdzi jaunumiem mājaslapā: www.rigafood.lv un sociālajā tīklā: www.facebook.com/rigafood

Informāciju sagatavoja Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore. Publicitātes foto. 

Avots
Riga Food 2021

Reģistrē profilu un piesakies atbalstam!

Personīgajā profilā Tu varēsi saņemt konsultācijas un e-pakalpojumus, slēgt līgumus, lietot personalizēto ziņu lenti un sekot līdzi visiem jaunumiem un aktualitātēm
  1. Reģistrē profilu un personalizē savu ziņu lenti
  2. Noslēdz līgumu un izmanto atbalsta iespējas
  3. Iesniedz projektu un piesakies atbalsta fondiem
Reģistrēties

Mūsu partneri