"Yo,Majo!", "ino21", "Redzepinator 1500", bezalkoholisks džins - ekspozīcijā "Inovācija Pārtikai"
"Yo,Majo!", "ino21", "Redzepinator 1500", bezalkoholisks džins - ekspozīcijā "Inovācija Pārtikai"
Arī Latvijā arvien vairāk patērētāju izvēlas lietot uzturā veselīgu un augstvērtīgu pārtiku, aug pieprasījums pēc veģetāriem un vegāniem produktiem. Turklāt daudzi patērētāji dod priekšroku alternatīviem augu izcelsmes produktiem, kas maksimāli atdarina dzīvnieku izcelsmes produktu vizuālās, garšas un smaržas īpatnības, ļaujot saglabāt esošos ēšanas paradumus, kultūru un tradīcijas. Citi savukārt dod priekšroku dabiskiem gaļas izstrādājumiem, kur desas sastāv no īstas gaļas nevis piedevām. To visu un daudz vairāk varēsiet nobaudīt izstādē "Riga Food"!
Katru gadu Latvijas Tehnoloģiskais centrs (LTC) un Eiropas Biznesa atbalsta tīkls Latvijā (EEN-Latvija) izstādē "Riga Food" organizē ekspozīciju "Inovācija pārtikai", kurā piedalās inovatīvi mazie un vidējie pārtikas uzņēmumi, mājražotāji, kā arī pētnieciskās institūcijas, mācību iestādes. Izdomas bagātie uzņēmēji vienmēr prot pārsteigt ar inovatīvu pieeju tradicionāliem produktiem, uzlabojot esošos, kā arī radot jaunas receptes.
LTC rīko virtuālu starptautisku kontaktbiržu, sniedzot iespēju atrast sadarbības partnerus no visas pasaules. Sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) piektdien, 10.septembrī, plkst. 11:00 tiks novadīts seminārs "Ilgtspējīgi risinājumi pārtikas industrijai".
Stenda "Inovācija pārtikai" apmeklētājiem būs ne vien iespēja pirmajiem uzzināt un nodegustēt produktus, kuru vēl nav pat veikalu plauktos, bet arī piedalīties receptūru izstrādē, degustējot un izsakot savas domas par jauna produkta vēlamajām garšas, struktūras un iepakojuma īpašībām.
Ekspozīcija "Inovācija pārtikai" atrodas 2.hallē (A28/B29 un A37).
Uzņēmēji un zinātnieki ir aktīvi strādājuši pie jaunu produktu izstrādes un jauniem pētījumiem pārtikas nozarē. Latvijas Tehnoloģiskais centrs iepazīstina tikai ar dažiem no tiem.
"Yo, Majo!" un Furious Burger - vegāni produkti tradicionālo garšu mīlētājiem
SIA Furious Foods (FF) ir jauns uzņēmums, kas apņēmies padarīt augu izcelsmes produktus pieejamus ikvienam, kas vēlas būt atbildīgs pret sevi un apkārtējo vidi. Uzņēmuma pamatdarbība ir augu valsts izcelsmes gaļas aizvietājproduktu ražošana un tirdzniecība, nodrošinot augušo pieprasījumu pēc augu izcelsmes proteīnu produktiem.
"Yo,Majo!" majonēze ir pilnīgi jauns augu izcelsmes produkts, kurš tiks pirmo reizi prezentēts tieši izstādes laikā. Majonēze tiek piedāvāta divās garšās: "Provansas" un "Ar dienvidu garšvielām".
Furious Burger - liellopa garšas burgers, kurš vizuāli un pēc tekstūras atgādina gaļas izstrādājumu, bet ir izgatavots no augu bāzes proteīniem.
Veselīgi saldumi no čiekuriem
Uzņēmums "Mītavas Čiekurs" piedāvā 30 dažādus produktus, kuru ražošanā netradicionālās sastāvdaļas - priežu čiekuri, pumpuri, skujas, tiek savienotas ar tradicionālākām Latvijas dabas veltēm - ogām, nātrēm, augļiem. Minēsim tikai dažus no izstādē piedāvātajiem produktiem: piecu veidu šokolādes ar priežu čiekuriem, karameles ar priežu čiekuriem un kadiķogām, priežu čiekuru zefīri un želejas un citi produkti.
"ino21" - jauna, inovatīva tehnoloģija augļu un dārzeņu žāvēšana
Jānis Dunkers, Liepājas Universitātes 2.kursa students, balstoties uz savām zināšanām un praktiskajām iemaņām žāvētāju projektēšanā, prezentēs savu izgudrojumu - "ino21" - augļu un dārzeņu žāvētāju. Ērti lietojams, kvalitatīvs un energoefektīvs. Atnāciet un novērtējiet!
"Redzepinator 1500" - pirmais etiķa reaktors!
Zigmārs Ronis, SIA Birchy, ir radošas izdomas bagāts, viņa eksperimentētāja gars katru gadu izpaužas jaunos inovatīvos produktos.
Izstādē būs iespējams apskatīt, kā darbojas "Redzepinator 1500" - pasaulē pirmais etiķa reaktors!
Savukārt priežu čiekuri bērzu sulas sīrupā ar patīkamu žāvētu plūmju garšu pārsteigs ikvienu gardēdi.
Reibinošs, bet ne apreibinošs. Bezalkoholiskais džins OBDO!
SIA Obdo Gin ir Latvijā pirmie, kas radījuši inovatīvu dzērienu, kas šobrīd ir ļoti "trendīgs". Aromātiskais un 22 augu ekstraktiem bagātais dzēriens ir piemērots visiem, kuri nevēlas vai nevar lietot alkoholu, tomēr vēlas baudīt klasiskus un garšām bagātus kokteiļus.
Inovācijas stendā būs iespēja ne tikai degustēt, bet arī iegādāties OBDO alkoholisko džinu un gatavus kokteiļus! Obdo Gin piedāvā, jūs izvēlaties!
Dzērveņu - sēkliņu lodītes - jaunums Latvijas tirgū!
Z/S "Ārgaļi" saimniece Deina Ērenfride Eglīte izstādē piedāvās dažādus veselīgus našķus, tostarp dzērveņu - sēkliņu lodītes, pastilas, kas gatavotas pēc senām tradicionālām receptēm, ogu un augļu marmelādes konfektes un, protams, vienmēr pieprasītās sukādes.
Oriģinālas vegānu desiņas un 98% gaļas desas gatavotas Valmieras tehnikumā!
PIKC "Valmieras tehnikuma" ekspozīcija būs interesanta gan uzņēmējiem, gan potenciālajiem studentiem.
Tehnikuma pasniedzēji kopā ar audzēkņiem izstrādājuši unikālas receptūras desas, kuru sastāvā ir 98% gaļa un 2% garšvielu. Līdz ar to cūkgaļas cigārdesas un salami ir īsti gaļas produkti, nevis gaļa tajos ir piedeva vien!
Savukārt vegānu desiņas ir unikāls vegāns BIO produkts, kas izstrādātas kopīgi ar tehnikuma sadarbības partneri uzņēmumu MILZU.
Valmieras tehnikums ir īstā vieta eksperimentiem, kur uzņēmēji par saprātīgu maksu var izgatavot sava jaunā izstrādājuma prototipu vai mazu jauna produkta sēriju izmēģināšanai.
Iepazīstiet jaunas Latvijā radītas augļu un ogu šķirnes!
Ar saviem jaunumiem iepriecinās APP "Dārzkopības institūts" - vadošais augļkopības un dārzeņkopības centrs Latvijā. Izstādē varēsiet iepazīties un nogaršot jaunāko šķirņu augļus: ābolus, plūmes, bumbierus un neierastus krūmcidoniju pārstrādes produktus, kas tapuši sadarbībā ar institūta pētniekiem
Savukārt ar skanīgiem nosaukumiem: ‘Inta’, ‘Elīna’, ‘Laine’, ‘Baiba’ reģistrētās šķirnes būs piemērotas gan komercstādījumu ierīkošanai, gan lieliskai dāvanai dārzu īpašniekiem. Būs iespējams iegādāties kociņu stādus!
Tikai izstādē - unikāla iespēja nodegustēt eksperimentālus INGVERTONIC variantus!
Mājražotājs Jānis Smelters, viens no labākajiem ingvera pazinējiem Latvijā, piedāvās nobaudīt ingvera dzērienus: bezalkoholisko stipro dzērienu INGVERINE - pikantu un tonizējošu, kā arī šīs sezonas jaunumu INGVERTONIC - maigāku dzēriena versiju.
Izstādes laikā tiks veikta dažādas stipruma pakāpes INGVERTONIC degustācija, lai noteiktu latviešu garšai īsto dzēriena stiprumu!
Noderīgi pārtikas ražotājiem un eksportētājiem
Pirmo reizi Inovācijas stendā piedalās SIA "Sertifikācijas un testēšanas centrs", kas cita starpā piedāvā gan bioloģiskās lauksaimniecības produkcijas, gan vegānu pārtikas sertifikāciju.
Kā jaunumu Latvijas tirgū uzņēmums piedāvā fizisku produkcijas uzkraušanas kontroli, kas nozīmē, ka inspektors piedalās kravas uzkraušanas laikā un nodrošina visa procesa atbilstību atbilst deklarētajām un normatīvo aktu prasībām.
Izstāde "Riga Food 2021" notiks no 9. līdz 11.septembrim Ķīpsalā.
Informāciju sagatavoja Diāna Zobena, Latvijas Tehnoloģiskā centra komunikāciju projektu vadītāja. Publicitātes foto.
Papildu informācija:
Diāna Zobena, Latvijas Tehnoloģiskā centra komunikāciju projektu vadītāja
Tālr.: +371 26456767, e-pasts: diana.zobena@techcenter.lv