Ražotājus aicina "Novada Garša" produktu konkurss
Ražotājus aicina "Novada Garša" produktu konkurss
No 16.augusta līdz 11.septembrim mazie ražotāji un mājražotāji aicināti pieteikt savus produktus jau ceturtajam "Novada Garša" produktu kvalitātes konkursam, ko rīko Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs (LLKC) sadarbībā ar Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Pārtikas tehnoloģijas fakultāti (no 1.septembra: Lauksaimniecības un Pārtikas tehnoloģijas fakultāte) speciālistiem, kā arī profesionāliem pavāriem.
Anketa produktu pieteikšanai: https://forms.gle/B71ByYDZquYqNFav5.
Šogad konkursam iesniegto produktu vērtēšana notiks trīs dienas - no 19. līdz 21.septembrim LBTU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes telpās. Uzvarētāju apbalvošana paredzēta 30.septembrī Āgenskalna tirgū, "Novada Garša" sezonas noslēguma pasākumā.
Šogad produktus varēs pieteikt deviņās kategorijās:
1. Piens un piena produkti (t.sk. kazas un aitas piena produkti);
2. Gaļa un gaļas pārstrādes produkti
3. Zivis un zivju produkti
4. Ogu, augļu un dārzeņu produkti
5. Maize un miltu izstrādājumi
6. Medus un to produkti
7. Bezalkoholiskie dzērieni (t.sk. sulas, raudzētie dzērieni)
8. Raudzēti alkoholiskie dzērieni (piemēram, alus, vīns, sidrs u.c.)
9. Stiprie alkoholiskie dzērieni.
Plašāka informācija par konkursu pieejama šeit.