Pārlekt uz galveno saturu

Praktiskā meistarklase: Skandināvisks, “zaļi domājošs" restorāns

17.04.2023.
10:00 - 17:00
Valkas iela 1A, Centra rajons, Rīga, LV-1010, Latvija
Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Praktiskā meistarklase "Skandināvisks, “zaļi” domājošs restorāns"

Lektors: Šefpavārs Albert Franch Sunyer, restorāns "Nolla", Helsinki.

Datums: 17.04.23

Laiks: 10.00-17.00

Vieta: Restorānu servisa skola. Valkas iela 1A, Rīga.

Semināra darba valoda: angļu.

Dalības maksa: 70Eur/pers. ieskaitot PVN. Vietu skaits ierobežots. Pieteikšanās līdz 10.aprīlim pl.23:59

Sīka informācija sazinoties ar Svetlana Riškova,  +37129238453,

svetlana.pavaruklubs@gmail.com.

 

Īsi  par lektoru:

"Pēc bioloģijas studiju beigšanas Alberts Franks Sunjērs apguva virtuves gudrības Michelin zvaigžņu restorānos “Angel” un “Abac” dzimtajā Barselonā, kā arī citos Michelin zvaigžņu restorānos visā pasaulē.

Ar mērķi parādīt, ka radošs un lielisks ēdiens var iet roku rokā ar ilgtspējību  2018. gadā Alberts ar partneriem - Carlos Henriques un Luka Balac, atvēra restorānu “Nolla”, Helsinkos. Ieviešot virkni alternatīvu un inovatīvu metožu, restorāna mērķis ir lai restorāns pilnībā neradītu nekādus pārtikas atkritumus.

2022.gadā restorāns “Nolla” ieguva  Somijas Gastronomijas biedrības balvu  kā  gada labākais restorāns Somijā, kopš 2020. gada tam ir piešķirtas Michelin “Bib Gourmand” “Green clove” nozīmītes, kopš 2019.gada tas ir  iekļauts “360°Eat Guide”” ceļvedī  un tās ir tikai daļa no atzinībām, ko restorāns ir ieguvis.

Pagājušajā gadā Alberts kopā ar restorāna “Nolla” līdzdibinātājiem atvēra restorānu “Elm”, kurš atrodas īpašā ēkā kopā  ar mākslinieku darbnīcām un pētniecības centru.

Īsi par meistarklasi:

Meistarklases laikā norisināsies, gan praktiska gatavošana, izmantojot inovatīvas metodes, ievērojot  “zero waste” un  "from nose to tail” principus, gan tiks sniegtas teorētiskas zināšanas.   Lektors dalīsies pieredzē par Ziemeļvalstu virtuvi, kas ir tās īpašā enerģiju, sniegs ieteikumus, kā efektīvi organizēt ikdienas darbu restorānā un citus ieteikumus,  balstoties uz personīgo pieredzi.  Praktiskās nodarbības laikā dalībnieki gatavos četru 4 kārtu ēdienreizi.

Lekcijas teorētiskajā daļā - Michelin restorānu ēdienu un apkalpošanas kvalitāte. “zero waste” un  "from nose to tail” principi, virtuves enerģija un restorāna organizācijas efektivitāte, saikne ar dabu un kulinārijas filozofija. Pasaules tendences gastronomijas tūrismā un jaunākās ēdienu gatavošanas tehnikas, darbinieku motivācija, piesaiste un komandas veidošana, iekšējā komunikācija. Produkta kvalitāte un starptautiski piegādātāji.

Reģistrē profilu un piesakies atbalstam!

Personīgajā profilā Tu varēsi saņemt konsultācijas un e-pakalpojumus, slēgt līgumus, lietot personalizēto ziņu lenti un sekot līdzi visiem jaunumiem un aktualitātēm
  1. Reģistrē profilu un personalizē savu ziņu lenti
  2. Noslēdz līgumu un izmanto atbalsta iespējas
  3. Iesniedz projektu un piesakies atbalsta fondiem
Reģistrēties

Mūsu partneri