Tiešsaistes seminārs: Produktu kvalitāte, sezonalitāte un sadarbība ar piegādātājiem Baltijā
Lektori:
Deivydas Praspaliauskas, restorāns "Amandus", Lietuva,
Matthias Diether, restorāns "180 degree", Igaunija
Ēriks Dreibants, restorāns "Pavāru māja", Latvija.
Deivydas Praspaliauskas – izsmalcinātā restorāna “Amandus” dibinātājs un godalgotais šefpavārs - profesionāls kulinārijas mākslinieks, skandināvu virtuves piekritējs, kurš jau vairākus gadus atzīts par Lietuvas labāko šefpavāru.
Deivydas uzskata, ka ēdiens nav tikai garša, ne mazāk svarīgs ir tā noformējums un pasniegšanas veids. “Amandus” virtuve ir tā īpašā vieta, kur šefpavārs ikdienā strādā un improvizē.
Ēriks Dreibants par sevi saka, ka ir "no deguna līdz astei" un "no kartupeļu mizotāja līdz restorāna īpašniekam" domāšanas piekritējs.
Tā kā šefpavārs ir "slow food" kustības biedrs, ikdienā strādājot Pavāru mājā izvēlas vietējo BIO zemnieku, mednieku un zvejnieku produktus. Ir iekopis garšaugu dārzu, aprūpē vairākas bišu saimes, rūpīgi seko līdzi atkritumu šķirošanai, kompostē organiskos atkritumus, lai tos pavasarī, kā jaunu augsni, izmantotu garšaugu un dārzeņu dobēs.
Pavāru mājas galvenais moto ir - ēdot nenodarīt pāri dabai.
Matthias Diether kopā ar savu komandu katru dienu cenšas pārsteigt viesus ar izsmalcinātiem kulinārijas izstrādājumiem. Šefpavārs izmanto svaigus, augstākās kvalitātes produktus, izmēģina dažādas tekstūras un negaidītas kombinācijas un uzskata, ka izcili produkti ir īstās zvaigznes uz šķīvja. Viņa gatavotie ēdieni ir vienkārši, garšīgi un tiek pasniegti radošā un mūsdienīgā veidā.
Darba valoda: latviešu/angļu
Vieta: Zoom
Bezmaksas
Pieteikšanās līdz 17.aprīļa 15:00