Skip to main content

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļā Latvijā notiks Uzņēmēju pieredzes dienas

Šodien 21. oktobrī sākas pieteikšanās Uzņēmēju pieredzes dienām. Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļas ietvaros, kas notiek vairāk nekā 180 pasaules valstīs, Latvijas uzņēmējiem no 8.-12. novembrim būs iespēja apmainīties ar pieredzi sava biznesa attīstībai. Aicinām uzņēmējus un organizācijas, kuri gatavi kļūt par pieredzes devējiem, līdz 31.oktobrim pieteikties un dalīties savās zināšanās. Savukārt no 1. līdz 5. novembrim noritēs dalībnieku pieteikšanās, kuri vēlēsies iepazīt citu uzņēmumu un organizāciju pieredzi, iegūt jaunus biznesa kontaktus un, iespējams, šādā sinerģijā radīt arī jaunas biznesa idejas.  Dalībnieku reģistrācija iespējama platformā: www.pieredzesdienas.lv

Arī šogad aicinām piedalīties ne tikai tos, kam pieder savs bizness, bet arī ekspertus, uzņēmumu darbiniekus, valsts institūciju un nevalstisko organizāciju pārstāvjus, kā arī mācībspēkus, kuri saistīti ar uzņēmējdarbības jomu. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju valstī, arī šogad dalībnieki aicināti pieredzes apmaiņai izmantot digitālo formātu, tiekoties attālināti. Uzņēmēju pieredzes dienu digitālo pieteikšanās platformu nodrošina Swedbank sadarbībā ar iniciatīvas partneriem — Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK), Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un valsts attīstības finanšu institūciju ALTUM.

“Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļa ir lieliska starptautiska ​​iniciatīva, kas ne tikai uzmundrina un iedvesmo uzņēmējus šajā visiem izaicinošajā laikā, bet globālā mērogā ļauj uzdot jautājumus, kas skar mūs visus – kā pielāgoties pārmaiņām un kā veidot spēcīgāku un ilgtspējīgāku biznesa vidi izaugsmes atjaunošanai. Uzņēmēju pieredzes dienas šo četru gadu laikā ļāvusi dalīties pieredzē teju 400 uzņēmumiem Latvijā, kuru labās atsauksmes un ieguvumi mudinājuši šo iniciatīvu ik gadu turpināt. Šī pieredzes apmaiņas iniciatīva ir īpaša ar iespēju izkāpt no komforta zonas, uzzināt, kā citi uzņēmēji vai organizācijas risina līdzīgus jautājumus, tā nonākot pie jaunām atziņām, pieredzes stāstiem un, iespējams, pat jaunām biznesa idejām, ” saka Lauris Mencis, Swedbank Uzņēmumu pārvaldes vadītājs.

“Uzņēmēju pieredzes dienas ir iespēja uzzināt, kā strādā citi un pārņemt labāko pieredzi, lai efektivizētu savu darbību. Pozitīvās pieredzes pārņemšana ir viens no labākajiem veidiem kā ātri pieņemt praksē pārbaudītus lēmumus. Arī LIAA biznesa inkubatoros strādājošie uzņēmumi regulāri organizē pasākumus, kuros dalās ar pozitīvo un arī negatīvo pieredzi. Šādi pasākumi ļauj uzņēmumiem savā attīstības ceļā izvairīties no dažādiem neveiksmīgiem eksperimentiem un ātrāk sasniegt savus mērķus,” norāda LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

“Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļā mēs godinām un atbalstām pasaules radošākos, inovatīvākos un izturīgākos iedzīvotājus, lai viņi kļūtu par daļu no labākas, ilgtspējīgākas un taisnīgākas pasaules pēc pandēmijas. Latvijā rīkotās Uzņēmēju pieredzes dienas ir nozīmīga šīs globālās kustības daļa. Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļa iesaista miljoniem cilvēku 40 000 aktivitātēs vairāk nekā 180 valstīs,” norāda Džonatans Ortmans (Jonathan Ortmans), Global Entrepreneurship Network (GEN) dibinātājs un prezidents.

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļā  (8.-12. novembris) un Uzņēmēju pieredzes dienu laikā norisināsies arī vairākas diskusijas par uzņēmumiem aktuālām tēmām – ilgtspēju, biznesa tehnoloģijām un e-komerciju, kā arī Latvijas uzņēmēju veiksmes gēnu. Diskusijas aicinām ikvienu skatīties Swedbank Latvia Facebook lapā vai Delfi.lv.

Jānis Endziņš, LTRK valdes priekšsēdētājs: "Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras viena no prioritātēm ir veicināt uzņēmēju konkurētspēju un produktivitāti, palīdzot ar zināšanām un pieredzes apmaiņu. Līdz ar Covid-19 izplatību un tā saistītajiem ierobežojumiem, šogad Uzņēmēju pieredzes dienas notiks uzņēmējiem īpaši grūtā laikā, tāpēc iespēja piedalīties šajā pasākumā un uzzināt, kā strādā un problēmas risina citas kompānijas, iepazīstot to pieredzi un veiksmes stāstus, dos iespēju nenolaist rokas un kalt turpmākās attīstības plānus. Sagaidu, ka dalība Uzņēmēju pieredzes dienās ļaus uzņēmējiem iegūt jaunus biznesa kontaktus, radīt jaunas biznesa idejas un, iespējams, kādam dos impulsu jaunam biznesa klikšķim.”

Reinis Bērziņš, ALTUM valdes priekšsēdētājs: “Vīrusa pandēmijas laiks ļoti daudzu uzņēmumu ikdienā ir strauji aktualizējis ilgtspējas, e-komercijas un dažādu tehnoloģiju ieviešanas jautājumus. Kā sasniegt klientus, kā tos noturēt un apkalpot efektīvāk, kā droši spert pirmos soļus eksportā vai atrast jaunus noieta tirgus, kā ražot videi draudzīgi un nepārmaksāt par to. Šie un neskaitāmi citi jautājumi uzņēmumu dienaskārtībā ir vienmēr, vienlaikus pēdējais pusotrs gads visiem ir bijis jaunu izaicinājumu pilns un pieredzes apmaiņa šādos apstākļos ir vēl jo svarīgāka nekā jebkad iepriekš. Tāpēc aicinām visa kalibra uzņēmējus aktīvi iesaistīties Uzņēmēju pieredzes dienās un dalīties pieredzē, kā šo laiku ne tikai pārdzīvot, bet arī maksimāli izmantot savā labā. Arī ALTUM dalīsies pieredzē par dažādiem risinājumiem gan vīrusa krīzes pārvarēšanai, gan biznesa attīstīšanai ar valsts atbalsta programmu palīdzību.”

Uzņēmēji aicināti dalīties ar savu #Biznesaklikšķi

Uzņēmēju pieredzes dienas šogad aicina uzņēmējus piedalīties kustībā #Biznesaklikšķis – savos sociālajos tīklos  (Facebook un LinkedIn) dalīties ar nelielu stāstu par brīdi, kad tika pieņemts lēmums uzsākt uzņēmējdarbību vai radās ideja par jaunu produktu vai pakalpojumu. Vairāk par iniciatīvu: www.pieredzesdienas.lv

Par Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļu (Global Entrepreneurship Week)

Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļa ir starptautiska kustība, kuras laikā dažāda veida pasākumi notiek vairāk nekā 180 valstīs – to veido desmitiem tūkstošu pasākumu, aktivitāšu un konkursu, kas iedvesmo miljoniem cilvēku izpētīt viņu kā uzņēmēju potenciālu, vienlaikus dibinot kontaktus un veicinot sadarbību. Tā tika uzsākta 2008. gadā ar nacionālajām kampaņām 77 valstīs un ir paplašinājusies līdz aptuveni 10 miljonu dalībnieku iesaistei. 2021. gadā Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļas  tēmas ir:  ekosistēma, izglītība, iekļaušana un politika. Latvijā šogad Vispasaules uzņēmējdarbības nedēļu jau otro gadu pēc kārtas rīko Swedbank. Lai iegūtu vairāk informācijas, apmeklējiet www.gew.co un sekojiet @unleashingideas vietnē Twitter.

Source
LIAA

Register a profile and apply for support!

In your personal profile you will be able to receive consultations and e-services, sign contracts, use the personalized news feed and follow all the news and current levels
  1. Register a profile and personalize your news feed
  2. Sign a contract and take advantage of support options
  3. Submit a project and apply for support
Register

Our partners